sobota, 4 maja 2013

Szybki obiad

Biała kiełbasa zapiekana


Składniki:

10 szt białej kiełbasy
kminek rzymski
lubczyk
50 ml ziołówki (nalewki ziołowej) lub innego mocnego alkoholu o wyrazistym smaku
100 ml wody

Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Ziołówkę rozcieńczyć z wodą i wlać na blachę. Wyłożyć kiełbasę, oprószyć lubczykiem i kminkiem rzymskim. Piec około 40 minut.






Ziemniaki zapiekane

Składniki:

młode ziemniaki
pieprz ziołowy
koperek
oliwa
sól
papier do pieczenia

Ziemniaki pokroić jak na zdjęciu, oprószyć, solą, pieprzem ziołowym i koperkiem, skropić oliwą. Wszystko dobrze wymieszać, rozłożyć na blasze i piec 30-40 minut (można razem z kiebasą) na 170 stopni.











Brak komentarzy:

Prześlij komentarz