niedziela, 5 maja 2013

Sałatka z kurczakiem i selerem naciowym

Po wczorajszym obiedzie zostało nam kilka kawałków z kurczaka. Na obiad za mało, więc zrobimy sałatkę na śniadanie lub kolację.



150 gr mięsa z kurczaka
2 łodygi selera naciowego
3 łyżki kukurydzy z puszki
1 jajko na twardo
3 łyzki majonezu
3 łyżki oliwy
kilka gałązek kolendry
pieprz czarny mielony do smaku

Mięso z kurczaka pokroic w kostkę, seler naciowy w plasterki, jajko w grubą kostkę, kolendrę drobno posiekać. Dodać oliwę, majonez, kukurydzę, świeżo zmielony czarny pieprz i dokładnie wymieszać.
Można odstawić na 20-30 minut, żeby smaki się przegryzły, a można jeść od razu - i tak jest smaczna i zdrowa.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz